Konservatuvar ve Müzik Bölümleri Giriş Sınavlarına Hazırlık. Genç sanatçı adayları, Konservatuvar tam ve yarı zamanlı eğitimleri, güzel sanatlar müzik bölümleri, müzik eğitim fakülteleri için şimdiden hazırlanın, işi şansa bırakmayın.
İngiltere’de Üniversite eğitimi iki yıl Türkiye’de, dilerseniz devamı yatay geçişle iki yıl İngiltere University of Portsmouth’da eğitim ve diploma olanağı.. Müziği meslek olarak seçmek ve alanında profesyonel eğitim almak isteyen öğrenciler için hazırlık sınıflarımız ve kişisel derslerimiz bulunmaktadır.
Eğitimler; alanında profesyonel, konservatuvar ve müzik fakültesi mezunları tarafından verilmektedir ve öğrenci en uygun şekilde sınavlara hazırlanmaktadır.
Derslerin İçeriği;
Duyuş; sesleri tanıma – Tek ses, çift ses, üç ses, dört ses çalışmaları. Ritim, melodi, aralık çalışmaları. Temel müzik teorisi, temel armoni, solfej, bona , dikte çalışmaları içermektedir.
Konservatuvar ve Müzik Bölümleri Giriş Sınavlarına Hazırlık Eğitimi
Her okulun yetenek ve düzey sınavı program içeriği farklıdır.
Adayın hazır bulunuşluk düzeyi kişiden kişiye değişkenlik göstereceğinden, her adaya özel öğretim programı hazırlanarak verilmektedir. Buna bağlı olarak, öğretim programı süresi de kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. Adayın girmek istediği okulun sınav programı içeriğine uygun eğitim programı hazırlanmaktadır.
1. Bestecilik (Kompozisyon) ve Müzik Teorisi Alanları:
Üniversiteler
-Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Müzik Bölümü – Kompozisyon ve Orkestra Şefliği ana sana dalı
– İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Müzik Bölümü-Kompozisyon ve Orkestra Şefliği ana sanat dalı
-Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı
Müzik Bölümü – Kompozisyon ve Orkestra Şefliği ana sanat dalı
-Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Müzik Bölümü-Kompozisyon ve Orkestra Şefliği ana sanat dalı
-Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Müzik Bölümü-Kompozisyon ve Orkestra Şefliği ana sanat dalı
-Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Müzik Bölümü-Bestecilik ana sanat dalı
-İTÜ-MİAM Yüksek lisans ve Doktora programları
(Kompozisyon ve Müzik Teorisi alanları)
Yukarıdaki okulların yetenek ve düzey sınavlarına hazırlık programı kapsamında solfej, müzik teorisi, armoni, form bilgisi, analiz, kontrpuan, füg ve kompozisyon dersleri;
2. Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi (Müzik Öğretmenliği) Güzel Sanatlar Fakültelerinin Müzik ve Müzik Bilimi Bölümleri
Yurt çapındaki tüm üniversitelerin ilgili bölümlerinin lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının yetenek sınavlarına hazırlık programı kapsamında solfej, işitme, dikte, kulak eğitimi, armoni, yardımcı piyano dersleri…
3. Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik Bölümleri
Yurt çapındaki tüm devlet ve özel güzel sanatlar liselerinin ilgili bölümlerinin yetenek sınavlarına hazırlık programı kapsamında işitme, kulak eğitimi, piyano dersleri…
Bireysel Bestecilik (Kompozisyon) Eğitimi
Besteci olabilmek için gereken tüm müzikal donanımların aşamalı olarak verildiği öğretim programıdır. Besteci olmak isteyen adayın hazır bulunuşluk düzeyine göre özel öğretim programı hazırlanır. Müzik eğitiminin aşamalılık ilkesi gereği bu programın belirli ön koşulları vardır. Besteci adayının bu ön koşullara sahip olup olmadığı, belirli bir süre uzman öğretmen tarafından gözlenerek ölçülür ve eksiklere göre kısa vadeli özel öğretim programı oluşturulur. Bu program başarıyla tamamlandıktan sonra bestecilik (kompozisyon) eğitim programına geçilmektedir.
Bestecilik (Kompozisyon) Eğitimi Ders İçerikleri:
-Armoni: Dikey çok seslendirme.
-Kontrpuan: Yatay çok seslendirme.
-Analiz: Partisyon üzerinde dinleme yapılarak eser inceleme.
-Form Bilgisi: Eser biçimleri üzerine analiz.
-Orkestrasyon: Bir eseri ya da temayı, belirli çalgı gruplarının icra edebilmesi için düzenleme.
-Partisyon Okuma: Bir partisyonu deşifre edebilecek hızda okuma ve piyanoda icra edebilme.
-Füg: Kontrpuntik kompozisyon tekniği
-Kompozisyon: Stil çalışmaları ve serbest arayışlarlala özgün bir kompozisyon dili elde edebilme.
-Yardımcı piyano: Besteci adayının armoni, füg ve kompozisyon çalışmalarında ihtiyaç duyacağı düzeyde piyano çalabilmesini sağlama.